Kátai István a bűnbak?

 2010.07.21. 22:45

Kátai István a bűnbak?

Tovább gyűrűzik a színház-botrány

Hozzászólások száma (a cikk alján): 1
A Tamási Áron Színház igazgatói széke körül kialakult botrányban Kátai István, az immár 8 éve Magyarországon élő színművész neve is felmerült, mint „az RMDSZ által hazacsábítandó igazgatójelölt“. Az érintett sajnálatosnak tartja, hogy a nevével a megkérdezése nélkül élt vissza egy másik napilap.

Kátai István figyelmét a családja hívta fel a szombaton megjelent cikkre.

– A szakmai kritikákhoz már hozzászoktam. Ennél sajnálatosabb viszont, hogy ezúttal alaptalan, hamis dolgokat írtak le anélkül, hogy megkérdeztek volna engem – fogalmazta meg ellenvetését Kátai. – A cikk szerzője pedig, aki nevemmel zsonglőrködött, többszöri próbálkozásaim ellenére sem válaszolt telefonhívásaimra.

Kátait a sepsiszentgyörgyi társulat egyik színművésze már április 9-én levélben értesítette a pletykáról, de akkor nem vette komolyan az egészet.

„Itt, a színházban erősen rossz a hangulat, és Bocsárdi mandátuma is lejáróban, aki sikeresen magára haragította az egész sepsiszentgyörgyi tanácsot… egyre többen azt rebesgetik, hogy te leszel a következő színházigazgató (…) jelzem, én személyesen nem bánnám, sőt biztatlak is (…) gyere, versenyvizsgázz” – állt az áprilisi levélben.

Az erre írott válaszból egyértelműen kiderül: Kátainak nem állt szándékában megpályázni az állást. A színművész kifejtette, nem óhajt becsületsértés miatt csatározni a „ravaszul megírt cikk kapcsán”, csupán az újságírói etika elleni vétségként könyveli el az esetet, mely mind a napilapot, mind a cikk íróját jellemzi.

A bejegyzés trackback címe:

https://katai.blog.hu/api/trackback/id/tr602167430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.