Botond elhajította dolabrumát

 2010.08.25. 12:39


Rettentően bosszant az a tény mikor valaki felelőtlenül, saját bőrét mentve, egzisztenciális létét fenntartva az erkölcsi normák hátbavágásával,mások eltaposásával vállal el egy munkát.

Botond sepsiszentgyörgyi ("Kis székely gyerek,füle se látszik süvegtől, subától,
pirulva, boldog arccal ténfereg") gyűlöletet szítva maga körül távozott városkájából, felutazott szerencsét próbálni Budapestre, de a jószerencse elkerülte.

Ekkor találkozott velem, egy vendéglő teraszán, ahol elsírta panaszát és segítséget kért! Segítettem. Közbenjárásomra fölvételt nyert jó Botondunk a színházhoz, megmenekülve az éhenhalástól.

Hálája jeléül, hogy felvételt nyert a színházba és  egy egészen magas fizetést, az elmúlt nyolc évben többször feljelentett feletteseimnek, aljas hazug pletykákat terjesztett rólam és a családomról, elfelejtve múltat, jelent, s jövendőt.

Kiebrudalásom a Honvéd Együttesből egyrészt köszönhető a vezetésnek, Botondnak, másrészt azoknak az Erdélyből "ideköltözött" kollégáimnak, állítólag barátaimnak, akik az asszimiláció prése alatt gerincferdülést kaptak.

Ezek a gerincproblémás emberek, szótlanul tűrték, hogy kihúzzák alóluk a talajt, mindenféle fondorlattal. Na persze ehhez kellett az  erdélyi ember Budapesten magatartás melynek megnyilvánulási formái, a gyűlölködés, az irigykedés és a "hogyan mondjunk minél rosszabbat a másikról, annak reményében, hogy nekem jobb legyen".

A legnagyobb betege a budapesti létnek Botond, aki dolabrumával, a hátbatámadás nagy mesterévé lett e kies hazában.

Kedves Botond, további sok Sikert!

 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://katai.blog.hu/api/trackback/id/tr492246597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.